İSTANBUL / TUZLA - Barış Manço Ortaokulu

Okul Gazetesi

Ekm

Okulumuzda EBA destek noktası oluşturduk. Okulumuzda EBA destek noktasının açılması öğrencilerimizi sevindirdi, onların bu sevinci bizi de mutlu etti.Desteklerinden dolayı Aysun Hanıma ve Hacıoğulları İlkokulu Müdürü Rasim Dikici'ye teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzu yüz yüze eğitime sosyal mesafeye, 14 kurala uygun olarak güvenle açtık. Velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Yüz Yüze Eğitime Hazırız

Okulumuz  temizlenip tekrar  dezenfekte edildi. Pazartesi için yüz yüze eğitime hazırlandı. Bir aydır durmadan çalışarak okulumuzu açılışa hazırlayan okulumuz çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ekm

Velilerimize yönelik seminerler ekim ayından itibaren başlayacaktır.İlk seminer 'Okul Kuralları  ve Devamsızlığın Önlenmesine' yönelik 15 Ekim Perşembe günü Zoom üzerinden 18.30'da yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Ekm

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLU OLSUN.

Ahilik felsefesi, temelleri 12.yüzyılda Kırşehir'de atılmış, daha sonra tüm Anadolu'ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.

Ahilik felsefesinin temel ilkelerini şöyle sayabiliriz:

-İyi huylu ve güzel ahlâklı olmak,

- İşinde ve hayatında, kin, dedikodudan kaçınmak,

- Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak,

- Gözü, gönlü ve kalbi tok olmak,

- Şefkatli, merhametli, adaletli, iffetli ve dürüst olmak,

- Cömert ve kerem sahibi olmak,

- Küçüklere sevgili, büyüklere karşı edepli saygılı olmak,

- Alçakgönüllü olmak, büyüklük ve gururdan kaçınmak,

- Ayıp ve kusurlarını örtmek, gizlemek ve affetmek,

- Herkese iyilik yapmak, iyiliklerini istemek,

-Hakka, hukuka uymak, hak ölçüsüne riayet etmek,

- İçi, dışı, özü, sözü bir olmak,

- Hakkı korumak, hakka riayetle haksızlığı önlemek ve bunun gibi birçok ilkesi vardır.

Eyl

Müdürümüz Nida KESKİN ve öğretmenlerimizin katkılarıyla Eski Müdürümüz  Ayhan KARACAN ve Eski Müdür Yardımcımız Hüseyin İŞLER adına plaket töreni düzenlenmiştir. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Eyl

Okulumuz Temiz Projesi kapsamında okulumuz temizlenmiş ve Kovid-19'a karşı ilaçlama çalışmaları tamamlanmıştır. Tuzla Belediyemize hijyen konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Volkan PULLU'ya okulumuzda göreve yeni başlayan Okul Müdürümüz Nida KESKİN'e hayırlı olsun ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeni Müdürümüz Nida KESKIN'e görevinde başarılar dileriz.