İSTANBUL / TUZLA - Barış Manço Ortaokulu

Kas

"Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." M. Kemal Atatürk

Ekm

" Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz." M. Kem ATATÜRK.   Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Okulumuzda EBA destek noktası oluşturduk. Okulumuzda EBA destek noktasının açılması öğrencilerimizi sevindirdi, onların bu sevinci bizi de mutlu etti.Desteklerinden dolayı Aysun Hanıma ve Hacıoğulları İlkokulu Müdürü Rasim Dikici'ye teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzu yüz yüze eğitime sosyal mesafeye, 14 kurala uygun olarak güvenle açtık. Velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Ekm

Okulumuz  temizlenip tekrar  dezenfekte edildi. Pazartesi için yüz yüze eğitime hazırlandı. Bir aydır durmadan çalışarak okulumuzu açılışa hazırlayan okulumuz çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ekm

Velilerimize yönelik yapılacak seminerler ekim ayından itibaren başlayacaktır. İlk seminer 'Okul Kuralları  ve Devamsızlığın Önlenmesine' yönelik 15 Ekim Perşembe günü Zoom üzerinden 18.30'da yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Ekm

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLU OLSUN.

Ahilik felsefesi, temelleri 12.yüzyılda Kırşehir'de atılmış, daha sonra tüm Anadolu'ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.

Ahilik felsefesinin temel ilkelerini şöyle sayabiliriz:

-İyi huylu ve güzel ahlâklı olmak,

- İşinde ve hayatında, kin, dedikodudan kaçınmak,

- Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak,

- Gözü, gönlü ve kalbi tok olmak,

- Şefkatli, merhametli, adaletli, iffetli ve dürüst olmak,

- Cömert ve kerem sahibi olmak,

- Küçüklere sevgili, büyüklere karşı edepli saygılı olmak,

- Alçakgönüllü olmak, büyüklük ve gururdan kaçınmak,

- Ayıp ve kusurlarını örtmek, gizlemek ve affetmek,

- Herkese iyilik yapmak, iyiliklerini istemek,

-Hakka, hukuka uymak, hak ölçüsüne riayet etmek,

- İçi, dışı, özü, sözü bir olmak,

- Hakkı korumak, hakka riayetle haksızlığı önlemek ve bunun gibi birçok ilkesi vardır.

Eyl

Müdürümüz Nida KESKİN ve öğretmenlerimizin katkılarıyla Eski Müdürümüz  Ayhan KARACAN ve Eski Müdür Yardımcımız Hüseyin İŞLER adına plaket töreni düzenlenmiştir. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Eyl

Gecen hafta eğitime baslanılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda dersler  bu haftada da  Kovid-19 tedbirleri dikkate alınarak tüm hızıyla devam ediyor.

Eyl

Okulumuz Temiz Projesi kapsamında okulumuz temizlenmiş ve Kovid-19'a karşı ilaçlama çalışmaları tamamlanmıştır. Tuzla Belediyemize hijyen konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Volkan PULLU'ya okulumuzda göreve yeni başlayan Okul Müdürümüz Nida KESKİN'e hayırlı olsun ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeni Müdürümüz Nida KESKİN'e görevinde başarılar dileriz.

Eyl

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Kurul Toplantısı okulumuzun yeni  müdürü Nida KESKİN başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni müdürümüze okulumuzda başarılar diliyoruz.